NEW YORK (TURKISH JOURNAL)- Dilek Kaya / Tahsin Güner – Bugün New York genelinde, her sene Mayıs ayının son haftasında Pazartesi günü gerçekleştirilen “Memorial Day” (Anma Günü) için çelenk koyma töreni ve geçit törenleri düzenlendi.
Belediye Başkanı Eric Adams sabah Pier 86’da bulunan Deniz, Hava ve Uzay Müzesi’nde önce konuşma yaparak, tüm Amerikalıların “Anma Günü”nü kutladı. Konuşma sonrasında gelenek üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanı ile birlikte çelenk koyma törenine katıldı.

Düzenlenen etkinliğe bir çok askerin yanı sıra aileleri ve New York’lular da ilgi gösterdi. Bir çok savaş gazisi alkışlanarak onurlandırıldı. Deniz Kuvvetleri orkestrası mini bir konser gerçekleştirdi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, programında daha sonra Brooklyn’de düzenlenen “Yıllık Siyahi Gaziler Sosyal Adalet Yürüyüşü’ne” katılarak, bir konuşma yaptı. Özgürlük için hayatlarını feda edenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüş başladı. Toplanan kalabalık dans gösterileri ve sloganların ardından yürüyüşü sona erdirdi.
“Anma Günü” Amerika genelinde Mayıs ayının son haftasına denk gelen Pazartesi günü savaşlarda veya diğer askeri görevlerde ölen askerleri anmak için düzenleniyor.








