1.4 C
New York kenti
Çarşamba, Şubat 12, 2025

BM’den Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Goma Havalimanı’nın Açılması İçin Acil Çağrı

Mutlaka Oku


TURKISH JOURNAL – Pia BOZYEL – Birleşmiş Milletler’in (BM) Kongo Demokratik Cumhuriyeti Mukim ve İnsani Yardım Koordinatörü Bruno Lemarquis’in, Goma’daki havalimanının acilen yeniden açılması çağrısında bulunduğu bildirildi.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nden (OCHA), Goma’daki havalimanının yeniden faaliyete geçmesi konusunda yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, havalimanının yaralıların tahliyesi, tıbbi malzeme sevkiyatı ve insani yardım ekiplerinin bölgeye ulaşabilmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.
OCHA’nın sahadaki ekiplerinden bilgilerin aktarıldığı açıklamada, Goma ve çevresinde binlerce sivilin hala hareket halinde olduğu ifade edildi.
Verilerin doğrulanmasının güç olduğu belirtilen açıklamada, Kanyaruncinya Yolu üzerindeki yerinden edilmiş kişilerin önemli bir kısmının Rutshuru bölgesine yöneldiği kaydedilerek, yerinden edilmiş kişilerin bir kısmının Minova bölgesine doğru hareket ettiği aktarıldı.
Açıklamada, Kuzey Kivu’da yüz binlerce insanın yerinden edilmiş olarak yaşamını sürdürdüğüne dikkati çekilirken, özellikle Goma-Sake hattında çok sayıda kişinin barınma alanlarında kalmaya devam ettiği belirtildi.
OCHA ve ortaklarının son birkaç gündür Goma dışındaki yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı kampları ziyaret ederek koşulları değerlendirdiği belirtilen açıklamada, bu çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Yazar

- Advertisement -

Daha Fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

Son Eklenenler