3.2 C
New York kenti
Pazartesi, Aralık 8, 2025

Biden ve Blinken’den Shireen Abu Akleh tepkisi

Mutlaka Oku

WASHINGTON (GOLDENHORN AJANSI)- ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistinin Cenin kentinde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Al Jazeera’nın kıdemli muhabiri Filistinli Shireen Abu Akleh’nin cenazesine İsrail polisinin saldırmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakan Blinken, Twitter yoluyla yaptığı açıklamasında, “Filistinli Amerikalı Shireen Abu Akleh’nin cenaze törenine izinsiz giren polisin müdahalesini gösteren görüntüler bizi derinden rahatsız etti” ifadesine yer verdi.

Blinken ayrıca, “Her aile, sevdiklerini onurlu ve engelsiz bir şekilde defnetmeyi hak ediyor” ifadesini kullandı.

Başkan Joe Biden da Abu Akleh’in cenaze törenine katılan coplu İsrail polisi hakkında soruşturma açılması çağrısında bulunurken, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki olayı “son derece rahatsız edici” olarak nitelendirmişti.

Beyaz Saray da çarşamba günü yaptığı açıklamada ise, Abu Akleh’nin gazetecinin ölümü nedeniyle “derhal ve kapsamlı bir soruşturma ve tam hesap verebilirlik” çağrısında bulunurken, Sözcü Jen Psaki “Bağımsız medyaya yönelik saldırıları araştırmak ve sorumluları kovuşturmak büyük önem taşıyor” ifadesini kullanmıştı.

Bu arada, İsrail askerleri tarafından öldürülen 51 yaşındaki Filistinli gazeteci Abu Akleh’nin yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı.

Yazar

- Advertisement -

Daha Fazla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisement -

Son Eklenenler